Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emma Charlotte Duerre Watson

Szülei: Jacqueline és Chris Watson

Egy öccse van: Alex (aki 3 évvel fiatalabb Emmánál) 

Emma Watson saját bevallása szerint nem sokban hasonlít Hermionéra, soha nem volt osztályelső, inkább a játékon és a sporton járt az esze. A Harry Potter-filmekben azonban kitűnően játssza a fiatal boszorkányt, hatalmas rajongótábora van szerte a világon.

Emma Charlotte Duerre Watson 1990-ben született az angliai Oxfordshire városban. Szülei elváltak, így most édesanyjával és három évvel fiatalabb öccsével, Alexszel élnek ebben a városban. Keresztnevét egy közeli rokonáról kapta, így már ő a második Emma Watson a családban.

"Első tíz évében egész családja számára nyilvánvaló lett, hogy sztárságra termett" - írják hivatalos életrajzában. Emma valóban nagyon eleven kislány volt, imádott szerepelni. Először csak szűk családi körben, a rokonok előtt illegette magát, később az iskolai rendezvényeken is elmaradhatatlan szereplő lett, lett légyen szó színdarabról, táncról, versmondásról, sőt, még egy versíróversenyen is első lett. 7 évesen már versmondó versenyt nyert.


Egész életét megváltoztatta, amikor 2000-ben kiválasztották Hermione Granger szerepére a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben. Többezren jelentkeztek a szerepre, és Emmának meg sem fordult a fejében, hogy akár őt is kiválaszthatják. Végül mégis ráesett a választás, állítólag az írónő, JK Rowling javaslatára.

A világhírű Harry Potter-sorozat első részének forgatása kicsit nehézkesen indult, de a rendező és a világhírű színészek mindenben segítettek a gyerekeknek. A második, harmadik és negyedik filmben már igazi profikként álltak a kamerák elé, és nem csak a közönség, hanem a szakma elismerését is kivívták.

"Nagyon élveztem Hermionét játszani, bár elég különböző karakterek vagyunk. Én nem vagyok osztályelső, nem bújom a könyvtárakat, legszívesebben a barátaimmal töltöm a szabadidőmet" - árulta el egy interjúban. Emma igyekszik a forgatások mellett az angol tinédzserek normális életét élni, szeret hokizni és teniszezni, valamint Domino és Bubbles névre keresztelt cicáit kényeztetni.


Emma 2005-ben megnyerte a legjobb mellékszereplő díját az AOL Moviefone díjátadó ünnepségén a Harry Potter és az azkabani fogolyban nyújtott alakításáért. A színésznő alig tudott szóhoz jutni a meghatottságtól: "Szinte sokkolt, hogy megnyertem ezt a díjat ilyen illusztris mezőnyben. Nagyon izgatott és ugyanakkor elégedett is vagyok. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Tényleg sokat jelent nekem."
Emma már másodszor kapta meg ezt az elismerést, hiszen először 2003-ban vehette át ezt a díjat.

Egyéb:

  • Rajong Brad Pittért, Orlando Bloomért és William hercegért.
  • Angol anyanyelve melett kiválóan beszél franciául, olaszul és németül is.
  • Kedvenc HP könyve a Harry Potter és az azkabani fogoly.
  • Imádja az olasz ételeket, különösen a pizzát és a spagettit.
  • Nagyon szeret vásárolni, főleg ruhákat!
  • Kedvenc sportjai a hoki és a tenisz.