Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rupert Michael Grint

Születési ideje: 1988. augusztus 24.

Becenevei: Ginger

Születési helye:Hertfordshire (Anglia)

Négy éve egy saját szerzeményű rapdallal kápráztatta el a csöppnyi vörös hajú fiú, Rupert Grint az első Potter-film gyerekszereplőit válogató filmeseket. Rupert ennek a dalnak köszönheti, hogy ma már Ron Weaselyként ismeri az egész világ.

Rupert Michael Grint - csakúgy, mint az általa életre keltett Ron Weasely - nagy családból származik. Egy öccse van, George, és három kishúga, Georgina, Samantha és Charlotte. Édesapja, Nigel Grint autóversenyzéshez szükséges kiegészítőkkel és relikviákkal kereskedik, anyukája, Jo, főállásban neveli gyerekeit.

A kis Rupert igencsak eleven kisfiú volt, egyedül az kötötte le, amikor az iskolai színjátszó szakkör foglalkozásain a színpadon szerepelhetett. Szinte minden rendezvényen főszereplő volt, leginkább Grimm-mesékben játszott. Másik nagy szenvedélye a foci, lelkesen rúgta a labdát az iskolai meccseken, és ha jó mérkőzést közvetítenek a tévében, szívesen letelepszik a készülék elé apukájával.

Nem is sejtette, milyen fordulat következik be életében, amikor 2000 májusában egy gyerekműsorban látott egy felhívást a készülő Harry Potter-film szereplőinek válogatására. Rupert, aki addigra már kívülről fújta a Bölcsek kövét, elhatározta, hogy olyan produkcióval megy a válogatásra, amilyennel senki. Írt egy rapdalt, mely arról szólt, hogy Ron Weasely mennyire jó barátja Harrynek, és ő, Rupert Grint pedig mennyire alkalmas lenne a szerepre. "Kicsit ügyetlen volt, de azért működött" - emlékezett vissza Rupert bemutatkozására.

Élete ettől kezdve megváltozott: az első négy Potter-filmben ő lett Ron Weasely megtestesítője. Rupert időközben igazi sztár lett, de mindent megtesz, hogy a forgatások szüneteiben az átlagos angol tinik életét élje. Szeret rajzolni, biciklizni, úszni, és nem szégyell néha-néha beállni volt iskolája focicsapatába.

Egyéb:

  • Ő is zenél, gitáron játszik.
  • Kedvenc műfaja a rap.
  • Az első HP-s fizetéséből egy quad-motort vett.
  • Ő is szerepelt volna a Los Angeles.i tündérmesében, de a Harry Potter miatt le kellett mondania.
  • Rupert retteg a pókoktól.
  • Kedvenc tantárgya a kémia.